Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /web/matemuhely/misztral.hu/modules/default/controllers/HirekController.php on line 40
Misztrál Együttes
HU|EN
fesztivál facebook youtube

Megkopott harangszó - 1456-1956

56 évvel ezelőtt volt 1956 és 556 évvel ezelőtt 1456...

1456 és 1956. Együtt állt a két kerek évforduló a 2006-os esztendőben; a világraszóló nándorfehérvári diadal és az '56-os forradalom és szabadságharc emléke. Hősök és áldozatok, a már ködbe vesző régmúlt és a még köztünk élő jelen.

A közös évforduló ihlette a Misztrál együttes 2006. október elején megjelent MEGKOPOTT HARANGSZÓ című CD-jét, melyen zenészbarátaikkal - Tolcsvay Bélával, Kobzos Kiss Tamással és Kis Gergely Mártonnall - együtt tisztelegnek a két jelentős történelmi esemény előtt. Nagy László, Buda Ferenc és mások megzenésített versei mellett helyet kapott a lemezen egy históriás ének Hunyadi Jánosról és a Jövel, légy velünk Úr Isten kezdetű népének is.

A hangzóanyag mellé ezúttal könyvet is megjelentet a Misztrál együttes a Mikes kiadóval közösen, melyben neves személyiségek - többek között Makovecz Imre, Jankovics Marcell, Raksányi Gellért, Bőzsöny Ferenc - mondják el 1956-tal kapcsolatos gondolataikat. A lemez és a CD borítóját - a kötetben írásával is szereplő - Orosz István grafikusművész készítette.

A teljes könyv pdf formátumban letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán otthoni felhasználás céljából! Tartalmas estéket kívánunk!

A zenék egy része itt hallgatható meg!